Bramborový salát s quinoou

  • 1kg bio brambor
  • 200 g quinoy
  • 0,5 l vody
  • Konzerva bio tuňáka
  • Bio olivový olej
  • 2 bio červené cibule
  • Umeocet
  • Kyselé okurky

Brambory umyji a uvařím ve slupce. Zchladlé oloupu a nakrájím na kostičky. Quinou propláchnu a vařím asi 15 minut a 5 nechám dojít. Nakrájím cibule, okurky, přidám do mísy k bramborám, přisypu vychladlou quinou, tuňáka i s bio olivovým olejem, opatrně okyselím  umeocetem.

Quinoa má vysokou nutriční hodnotu, je zdrojem vitaminů – thiaminu, riboflavinu, kyseliny listové, beta-karotenu, alfa-tokoferolu i vitaminu C a minerálií – fosforu, vápníku, hořčíku, železa, zinku, draslíku, mědi, manganu, síry a dalších. Quinoa je ceněna pro vysoký obsah bílkovin (12-18 %). Jednoduché zpracování a dobrá stravitelnost.

Umeocet obsahuje množství minerálních látek, enzymů, vitamínů. Rozhodně zlepšuje trávení a dodává energii, může pomoci od bolesti hlavy. Výrazně snižuje kyselost organismu, napomáhá od překyselení a vyrovnává tím pH krve.

Tento a další recepty najdete v kuchařce Moje BIO pochoutky.

Kód
Copyright www.webdesigner-profi.de
Máte nějakou otázku? Zeptejte se nás! Napsat zprávu