Čokoládový dort Sofie

  • 300 g čokolády
  • 10 lžic horké vody
  • 250 g másla
  • 7 vajec
  • 280 g třtinového cukru
  • 170 g bio celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky vinného kamene
  • bourbon vanilka

Nalámanou čokoládu pomalu rozpouštíme a rozmícháme v horké vodě, do hladké směsi vmícháme máslo. V míse ušleháme celé vejce s třtinovým cukrem, přidáme vanilku, mouku promíchanou s vinným kamenem a nakonec přilijeme prochladlou čokoládovou směs. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C. Zchladlý korpus vyklopíme na mřížku. Na polití dortu rozpustíme dalších 200 g čokolády, rozetřeme ji po povrchu dortu, dokud ještě úplně neztuhla, ozdobíme pekanovými ořechy a marcipánem.

Tento a další recepty najdete v kuchařce Moje BIO pochoutky.

Kód
Copyright www.webdesigner-profi.de
Máte nějakou otázku? Zeptejte se nás! Napsat zprávu