Muffiny se švestkovým sirupem

Muffiny se švestkovým sirupem

Originální receptura vytvořena u příležitosti Bio dožínek 2013.

  • 3 vejce
  • sůl
  • 6 lžic švestkového sirupu
  • 80 g pekanových ořechů
  • 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička vinného kamene
  • 6 lžic sezamového oleje
  • 50 g guinoy/ uvařit
  • 50 g sušených švestek
  • Vanilka
  • Citrónová kůra

Vyšleháme vejce se sirupem a špetkou soli do pěny. Odebereme 12 pekanových ořechů a zbytek posekáme, uvaříme quinou, nakrájíme sušené švestky. Mouku promícháme s vinným kamene, vanilkou a citrónovou kůrou. Všechny ingredience spolu s olejem zlehka vmícháme do vaječné pěny, rozdělíme do košíčků, na každý vložíme celý pekanový ořech a pečeme ve vyhřáté troubě na  170° C asi 20 minut.

Tento a další recepty najdete v kuchařce Moje BIO pochoutky.

Kód
Copyright www.webdesigner-profi.de
Máte nějakou otázku? Zeptejte se nás! Napsat zprávu